כפי שרבים מן הסוחרים הטכניים מכירים ימי היפוך כמו היום ( יום היפוך נחשב ככזה כשהסגירה היא מתחת לנמוך של היום הקודם או מעל הגבוה של היום הקודם בהתאמה ) הוא אחד האיתותים האמינים ביותר לכניסה לפוזיציה עבור סוחרי הסוינג.
בדרך כלל יום כזה "הופך" את הכיוון ואת סביבת המסחר בכיוון הנגדי לכיוון בו נסחר השוק בימים שלפני.
במקרה הנוכחי סביבת המסחר הקודמת היתה חיובית ונמשכה מספר ימים.
יום ההיפוך צריך שהיה בכוון המגמה העיקרית כדי שיהיה לו תוקף וחשיבות . לכאורה זהו איתות שורט אך הקושי הוא שסביבת המסחר כרגע אינה חד משמעית והיא למעשה חסרת מגמה ברורה - דשדוש.
אמנם הפעם הקודמת בה קיבלנו יום היפוך כלפי מטה ( חץ שחור ) הפכה להזדמנות שורט טובה שנמשכה מספיק זמן כדי להפיק רווח אך לא בטוח שזה יקרה כעת. כבר אמרנו בדיונים קודמים כי ישנה איזו שהיא תמיכה סמויה בשוק שאינה מאפשרת לו לרדת בהחלטיות כבעבר ,המוכרים אינם נחושים והעליות בימים האחרונים חיזקו את התחושה הזאת.
איך סוחרים מצב כזה ?
התשובה אינה פשוטה. עקרונית זה שורט סוינג עם צפי לכמה ימי ירידה וזאת בכפוך לכך שהשוק ימשיך לרדת מחר. תאורטית מאחר ולא ניתן בשום אופן לדעת אם אכן זה ילך לדשדוש מכאן או לא יש לקחת את הטרייד בכל מקרה.
המציאות קצת יותר מורכבת. האינטואיציה שלי לפחות אומרת שאין כאן מספיק בשר בשורט כמו שהיה בפעם הקודמת , בנוסף תמיד קיימת האפשרות שנקבל ביום יומיים הקרובים היפוך נוסף אך בכוון מעלה.
מסקנה :כדאי לאתר מניה או שתיים בהן התקבל היפוך חזק וברור יותר ולשקול כניסה או פשוט למכור את השוק.
יותר מדי שיקול דעת אינו מאפשר מסחר יעיל ולכן צריך לקחת את הטרייד אך בד בבד עדיין לא הייתי ממהר לצאת מלונג רווחי לפחות עד שנראה מחר לאן זה הולך.
מה דעתכם ?
הוספת תגובה על "יום "היפוך " בשוק ,מה המשמעות ?"
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה