הזמנה לתערוכה קבוצתית בגלריה חדשה בירושלים שבה גם אני משתתפת.
המכללה האקדמית לחינוך "ליפשיץ" רחוב הלל 17, ירושלים
גלריה לאמנות "הלל 17"
Hillel 17" Art Gallery"
מנהל ואוצר הגלריה:
אבנר בר חמא
==================================================
הזמנה
השקת "גלריה הלל 17" ופתיחת התערוכה
"כצל עובר"
תערוכת מחווה למבקרת התרבות צפורה לוריא ז"ל
אוצר: אבנר בר חמא
12.2.09 - 16.3.09
י"ח שבט תשס"ט - כ' אדר תשס"ט
האמנים המשתתפים: סיגל אידלמן- אבנר בר חמא - נחמה גולן - נעמי גפני- אשר דהן - חיים מאור - בלו סימיון פיינרו - דבי קמפל - חוה ראוכר - רביבה רגב - פיליפ רנצר - אלי שבדרון
*
פתיחה: יום חמישי י"ח שבט תשס"ט (12.2.09) בשעה 18:00 ברחוב הלל 17,ירושלים
דברי פתיחה:
ד"ר יעקב הדני - מנהל המכללה
מר דוד הדרי - סגן רה"ע ירושלים
עידית עמיחי – מנהלת המחלקה למוזיאונים ולאמנות פלסטית
במשרד המדע התרבות והספורט
ד"ר גדעון עפרת - היסטוריון ומבקר אמנות
חוה פנחס-כהן - משוררת
חוה ראוכר

אבנר בר חמא

בלו סימון פיינרו
פיליפ רנצר
דבי קמפל
נחמה גולן
אני מצרפת טכסט על התערוכה שקיבלתי מאבנר עכשו {יום א ה8 לחודש שעה 22}
"כצל עובר"
"קשר לציפי"-שנים עשר אמנים בתערוכת מחווה למבקרת התרבות צפורה לוריא ז"ל
בעבודה "לך נכספה נפשי מפאתי מזרח" חיים מאור מבטא היפוך אירוני המעמיד את אמריקה כמושא הכיסופים של היהודי בימינו-היצירה שהיא מעין תוצר כלאיים הממזג בין דגל ישראל לדגל ארה"ב,בין הפרוכת היהודית לבין כיסוי המיטה האמריקאי,מגלמת את קו התפר שבין שתי התרבויות.
במקביל עבודתיו של אלי שבדרון המזכירות לנו את העבודות המוקדמות של "בצלאל" ,יש ניסיון להביע מחאה שקטה על האופן בו תרבות המערב כופה קצב תזזיתי וולגרי על הרוגע הפסטורלי האין סופי של המדבר.
פיליפ רנצר שזכה לדבריו להכיר את צפורה לוריא מישיבות משותפות כחבר ועדות פרסים במשרד התרבות, זוכר אישה צנועה וידענית המעורה בסצנה האמנותית שפרצה את חומות המגזר. בעבודה שבחר להציג "הלאה הקידמה" משנת 1987 בה הוא מחופש לאחות רחמנייה כשסמל מגן דוד על מטפחתה וברקע דמויות האדם הקדמון, מצאתי משהו המרמז על תחיית האמנות היהודית המבריאה מחלייה . התרבות היהודית היא תרבות של טקסט ואינה תרבות ויזואלית.חל בה איסור על יצירת של דימויים ותמונות
לדברי בלו סימיון פיינרו, השפה היא תמונת האותיות.כל אות מייצגת את הבלתי נראה. העבודה היא חלק מהסידרה "אותיות פורחות" והיא מתייחסת למושג שמיים,השכינה,האביב והנעורים האינסופיים
בפסל הנירוסטה של אבנר בר חמא יש ניסיון להעלות את השאלה של דימוי האל. הסולם מסמל את האמונה הרצופה באל עליון: האדם הקטן המודה לאל כל בוקר מחדש על שהחזיר לו נשמתו-"מודה אני " מול "אני ה' היורד מהשמיים כביכול ומשתקף בפסל אך זוהי אילוזיה והיא בלתי נתפסת כמו המילים "מודה אני" שמשתלבות בחלקי הפסל- הן נראות אך לא ניתנות לאחיזה ממשית.
נחמה גולן כותבת-רוקמת "פסוקים" מאותיות ומילים על יריעת בד צרה, וקוראת לפעולה "מילמולים". העוקב אחרי האותיות מוצא את עצמו ממלמל הברות אל מול הבד, פעולה שמזכירה אולי תפילה חרישית-האם היא רומזת לשיח היהודי עם עבודת האמנות? אותה פעולה שאיפיינה כל כך את צפורה מבקרת התרבות היהודית?
לדברי סיגל אדלמן, ציפי לוריא היתה עבורה בבחינת כתם של אור ההולך ומתרחב. כתם אור רוחני, של עידוד ותמיכה ביצירה האמנותית לגווניה הרבים. כך היא מעידה:"בפגישתנו האחרונה,למרות החיוכים והמילים החמות של ציפי, כבר היה בה משהו מרפרף וחומק אל הצללים שחלפו ועברו בינתיים". לעבודתה קראה "ימינו כצל עובר" השם שנבחר לכותרת התערוכה.
על עבודותיה של רביבה רגב כתבה פעם צפורה לוריא:"....המשטחים נינוחים, רותקואיים, עם קו חיתוך של 'שמים- ארץ' ועם גוף גיאומטרי המרחף ביניהם. היא מציגה עולם חזותי-חוויתי אנין , אליטיסטי , אבסטרקטי ומרוחק משהו."
הציור "נחשון" של חוה ראוכר הוא חלק משלושה ציורים שיצרה האמנית במהלך השנים 1997-98 ושציפי אהבה מאד. חוה מתבוננת בנער נחשון כמו אם המגדלת את בנה, העוקבת באמצעות הציור אחרי תהליך גידולו. נחשון הוא אמנם חייל פוטנציאלי, סממן של כח, של שליטה ,גיבור מלחמה אך גם קרבן פוטנציאלי.
אשר דהן מצייר אלמנטים צמחיים על משטחים מופשטים. זהו מוטיב חוזר ומוכר ביצירותיו-הוא מציב אותו על גבי רובדי צבע מופשטים ומעורר בכך את הצופה לנסות ולפענח את החידה שבצירוף המוזר. אלו עבודות שלאחרונה בחנה ציפי בסטודיו שלו.
"בסדרת הציורים "מצפה דני" נראה שנעמי גפני שהתייעצה לעתים קרובות עם ציפי, חיפשה דפוס מאפיין של דגם ה"מאחז הלא- חוקי" בשלב מוקדם שלפני ה"התנחלות" המבוססת עצמה. בעיניה, "התמזגות אקולוגית", היא שלב מקרי מקדים והוא עומד בסתירה צורמת לנוף בו ממוקם המאחז, נוף בו שולטים חוקי-טבע בראשיתיים ואיתנים .
דבי קמפל החיה בגוש עציון מתרשמת מגודלן האימתני של משאיות הפלסטינאים. היא ציירה בעבר עשרות כאלה. בסידרה אחרת היא התבוננה במחסומים המאויישים בחיילי צה"ל ותיעדה את המפגשים עם האוכלוסייה. בעבודה הנוכחית היא מדרימה לנקודת מפגש בוערת-מחסום כיסופים.
אבנר בר חמא - אוצר התערוכה
054-4855050
הוספת תגובה על "מה קורה השבוע 8 עד 14 פברואר 2009"
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה