כותרות TheMarker >
    cafe is going down
    ';

    פרטי קהילה

    רפואה משלימה

    הפנייה לתחום הרפואה המשלימה מאוד נפוצה היום. הנתונים היום מראים שלמעלה משליש מהישראלים פונים לשירותי הרפואה המשלימה ונתון זה ממשיך לעלות בהתמדה. ברוכים הבאים לקהילת ענף הרפואה המשלימה, זה המקום והבית למטפלים ולכל אדם המתעניין בתחום.

    בריאות ומדע

    פורום

    מטפלים

    פורום זה, מיועד לכם המטפלים ולכל מי שמעוניין לללמוד את התחום. זהו הבית בו תוכלו לקרוא על הדברים שפחות מדברים עליהם: מה צריך לעשות כדי להתחיל לטפל? מה המצב בשוק? איך מתחילים? איפה כדאי ללמוד? ענייני שיווק ופרסום - מה עובד ומה לא? איפה התחום עומד מבחינת ההכרה של משרד הבריאות? זה המקום להעלות שאלות ולסייע האחד לשני.

    חברים בקהילה (3043)

    גלור ניקה
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אסתר רבקה
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    חנה וייס
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    תנועת כמוך
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    esty.d
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    too many ideaes
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    OrnaLotan
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    נשימה חדשה
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    פסוקו של יום
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ~~ מירי ~~
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    HagitFriedlander
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    רמי הסמן
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    ההיבט העמוק של חווית האכילה

    16/2/09 21:21
    2
    דרג את התוכן:
    2009-03-21 19:26:55
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין


    ההיבט העמוק של חווית האכילה שלנו?

    חווית האכילה היא מאותו רגע שמזהים החושים את המזון, המוח מתרגם זאת לכדי מטרה, והגוף מניע עצמו כדי לאכול בפועל, ועד הרגע בו נכנס המזון לגופנו, מערכת העיכול פועלת ומעכלת אותו, מכילה אותו בגוף הפיזי, ומזינה את המערכות כולן, מטמיעה ומשחררת את הפסולת שאינה רצויה.כל זאת, עושה הגוף הפיזי, מתוך השלכה ישירה של גוף הנפש הבוחר כיצד ואת מה, הוא יכניס לתוכו, בהוראה ישירה של הנשמה המודעת פחות או יותר, אל הדבר.

    מה זאת אומרת?הנשמה שלנו נעה בתנועה מסוימת, כשאליה צמודה המודעות, הנשלחת אל מושא רצונה, שאיפתה או רעיונה. למשל, הנשמה נעה מתוך חוסר רצון להיאחז בחיים, מתוך סבל וקושי.הנפש, הגוף שמוקרן ממנה, אל תוך החומר, העולם הגשמי, מגיבה בהתאם לנשמה, ומושכת לעצמה מזונות גרועים ושאינם מיטיבים איתה. כל זאת על ידי לייצר מחלות ותסמינים, שיגרמו לנשמה להתעורר, זאת בהנחה, כי הרי המחלה אינה עונש, אלא סימן...הגוף הפיזי ממושמע למדי, ועושה כפי שנאמר לו, בשפה נסתרת, כל עוד המודעות לא תאיר אותו כפנס המאיר מערה חשוכה, וניזון ממזון מעובד, חסר אור, ויטמינים ומינרלים, המזיק ופוגע בגוף, כמו למשל המבורגר בלחמניה מדוכן מהיר, שהמיונז מכסה את עלה החסה הזעיר שנקנה שלשום... כך, יוצר האדם בעיית עיכול לדוגמא, קושי לנשום, או גידול ממאיר חס וחלילה.

     

    ההקשר ההוליסטי הטיפוליהריפוי ההוליסטי מסתכל על מערכת העיכול בגופנו כעל מערכת חשובה לאין שיעור, המטמיעה את החוויות שאנו חווים מהמציאות, ומעכלים אותם, לכדי רכיבי המזון, הם אבני הבניין שלנו.כלומר, מערכת העיכול מבטאת את היכולת שלנולהתמודד עם המציאות, עם החוויות שלנו, שיתוף הפעולה שלנו עם העולם, והאפשרות לזרום עם הדברים, או להתקע, כמובן.

     

    אם כך, בואו נסתכל על האיברים השונים ונראה למה הם מקושרים:

     

    הפה הינו האיבר הטועם את המציאות, חש את טעמה המתוק, המר... הוא מרכז הביטוי העצמי, המבדיל את האדם מן הבהמה.

     

    הלשון היא זו הטועמת, איבר החישה.הפה יושב ברובד צ'אקרת הגרון, רובד גבוה ורחני באדם, המספר את שהלב אומר. שם מתקבל העולם, פנימה, ומשם יצא עולמנו הפנימי חזרה אל המציאות, וישיר את שירנו.

     

    לעיסה הינה הפעולה של תחילת המערכת, על ידיה אנו נוגסים בחיים, אוחזים בהם, על ידי השיניים. כשאדם אינו לועס מספיק פעמים, אלא בולע את מזונו, יש אפשרות והוא אינו שם מודעות רבה אל החוויות שהוא עובר, ומכניס אותן לגופו ללא תשומת לב.השיניים כבסיס, עצמות שהן חלק מהשלד המייצב ומחזיק את גופנו, מספרות על עבר משפחתי, שבטי וקהילתי, של אדם ושורשיו העמוקים או הנעקרים בקלות ברוח. שיניים מספרות על עצמאות, כתינוק המפתח את שיני החלב שלו, כשמפסיק לינוק.פצעים בפה יראו לנו על דברים שלא נאמרו, נתקעו כאנרגיה בתוך הפה, ויצרו פצע...

     

    הלסת קשורה ללחץ, למתח, ליכולת שלנו להרפות עד הרקות, מרכז עצבי של שלושת עצבי הפנים.

    הגרון הוא המיקום של צ'אקרת הגרון, המדברת על תקשורת וביטוי, על אמון ונתינת מקום למי שמולך, לעולם להיות. בגרון מתבצע הויתור על שליטה, שם מגיע המזון הנלעס ומוכנס אל הושט, ללא שום אפשרות להתחרט. בליעת המציאות באמון.

     

    הקיבה היא המקום בו העיכול עצמו מתבצע. שם הסערה האמיתית. מחסן קטן לחוויות, לפני המיון הבא שלהן.הקיבה מדברת על אדמה, על פי הרפואה הסינית, היכולת להתחבר לאדמה תחתיי, ולהיעמד עליה, נתמכת על ידי החוויות שלי. בעיות חניכיים מעידות על חום בקיבה, מה שמראה על הקשר בין התמיכה בבסיס, בשיניים, לקיבה, התומכת בנו.

     

    המעי הדק הינו המפריד בין טוב לרע, בין דרוש למיותר. כתפקידו הפיזי, שם מוטמע המזון אל הגוף, כך גם ההקשר ההוליסטי המפריד בין מה שדרוש לי מהמציאות, ויש לתת עליו את הדעת,לבין מה שאפשר לשחרר.

    המעי הגס הוא המשחרר, הסולח. הפסולת ממשיכה הלאה, אל פי הטבעת.

     

    פי הטבעת מספר על שחרור, על המגע עם המציאות שוב, בכיוון אחד. המקום המונע, הפרטי, להבדיל מהפה, הבוחר והגלוי. שם נמצא הקונפליקט הרגשי, שיכול להתבטא בטחורים, למשל, הנוצרים מלחץ, תרתי משמע.

     

    הכבד הינו האיבר האחרי על הצמיחה והפריחה, הלבלוב הרגשי, לימודי ונפשי. ברפואה הסינית, מיוחס לכבד עולם הרגש, הצעקה והכעס. צבעו ירוק, והמזונות המיטיבים איתו הם הירוקים, העלים והירקות למינים, המספרים על צמיחה וטבע. האיבר הנקשר אליו הם העיניים, הרואות את המציאות, וקולטות אותה פנימה. הכבד עוזר לעיכול על ידי סינון הרעלים, ניוד שומנים וחומרים מיטיבים אל הגוף, בעזרת הדם, ובאופן כללי, האנרגיה שלו מתפרצת ומזינה.

     

    כבד נקי הינו בהכרח מעיד על חיים בריאים וטבעיים, הקרובים למקור. כעסים מודחקים, כמו גם אלכוהול (ומה ההבדל?) יפגעו ויזיקו לו, עד כדי חוסר תפקוד. במצב של כבד מורעל נראה נגעים רבים על העור, עייפות והשמנה.

    הטחול הינו מקושר אף הוא לאדמה, ולטעם המתוק המזיק לו בעודף. משיכה למתוק תחליש אותו וכך גם מזונות קרים. הוא המחזיק את האיברים, את המציאות, ואת עולמנו מלקרוס. השפתיים הם המראות על מצבו של הטחול, כמו גם לשון תפוחה מחום, וסימני שיניים מצדדיה.הוא האחראי על שינון ולמידה מזכרון, כך שחשוב לחזקו בעיקר למי שלומד... תפקידו הוא בניית הדם, פירוק כדוריות דם זקנות ושליחת חומרי הגלם אל מח העצם.

     

    העצירות הינה קושי לשחרר חוויה, כבדות, תקיעות, תבניתיות. פחד עמוק שלא נותן לזרום עם החיים, או מזון לא טוב, שנתקע, וכדברי הקודמים, מעיד על חוסר תשומת לב מלכתחילה. האדם מושך אליו מזון כזה, כדי לסמן לו כי יש בעיה. בתהליך טיפולי, אין להמנע מהתומכים ביציאה קלה, מכיון שזו התחלה טובה לשחרר את כל הרעלים המצטברים בגופנו, ומשם, להמשיך ולטהר את הגוף.

     

    השלשול הינו המצב ההפוך, המספר על חוסר רצון להתמודד עם החוויות, או קושי. הרעלת מזון היא ההסכמה לתת לחיידק או וירוס להכנס לגופנו, והחולשה של מערכת החיסון להלחם בו.יושב לרוב על פחד ולחץ, עומס יתר שפודע ביכולת להכיל. יש בהלה, והיעדר ספיגה כתוצאה מכך.


    מנהגי האכילה שלנו קשורים בד בבד בבריאותנו.

     

    אדם רגוע ושלו יאכל בעדינות וישים לב לתזונה שלו. אדם לחוץ, יהיה חסר מודעות לדרך בה נכנס המזון אל גופו, ויקשה על ספיגתו. כך גם תנועתו במציאות, קשה, מסורבלת, מסתכלת בחוסר הזמן, בחוסר האפשרות, וחוסר האמונה שהכל באמת יהיה בסדר, והכל באמת יתנהל בטוב. ובמילא אלוהים מחזיק את העולם, אז למה בכוח?

     

    תנו למערכת העיכול את החופש שלה, את האפשרות להכיל את החוויות והמציאות, ואת האפשרות להתמודד בנחת. כך נשכח מהאלרגיות, כאבי הבטן, הנפיחות, הגזים וחוסר הנוחות הכללי בבטן.בואו ניתן לעצמנו לגדול, ולא נתקבע, לא ניקשר ונדבוק במה שאינו מתאים לנו. נשחרר את הפסולת, ונבחר רק בטוב.


    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "ההיבט העמוק של חווית האכילה "

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   

    17/2/09 10:25
    1
    דרג את התוכן:
    2009-02-17 10:28:34
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין


    הי מותק,

     

    זה בהחלט פוסט הולם לעלות למשבצת של "הפוסטים שלכם בקפה" - (בדף הראשי בצד שמאל של הקהילה - רוצה??

     

    אם אפשר, רק לסדר אותו עם רווחים ופסקאות שיהיה יותר נעים לקריאה... (אם את לא תצליחי תגידי לי)

    מה את אומרת?

     

     

    17/2/09 19:05
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-02-17 19:05:33
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין


    תודה מותק!

    אשמח אם תצליחי כי במקור הוא מוכן טוב, פשוט עבר ככה לקפה...

    רונלי


    --
    עדן פלד
    הולותרפיה, נטורופתיה והרבליזם קליני


    Let the beauty we love be what we do~ rumi ♥
    18/2/09 22:45
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-02-18 22:45:29
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין


    הנה סדרתי..

    בבקשה

    במלא אהבה


    --
    עדן פלד
    הולותרפיה, נטורופתיה והרבליזם קליני


    Let the beauty we love be what we do~ rumi ♥
    20/2/09 15:03
    1
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-02-20 15:03:58
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    בעקבות הפוסט שלך, חשבתי שאולי יעניין אותך להכיר רמה נוספת, רובד אף עמוק יותר של, אם אפשר לקרוא לזה כך, חווית האכילה שלנו.

     

    מדובר ביכולת שלנו לייצר באופן אנרגטי מזון לגוף הפיזי.

    נשמע קצת דמיוני אולי, אבל זה אמיתי ואפשרי, ובדיוק היום חזרתי מקורס המלמד איך לעשות זאת.

    המזון הזה נקרא "מאנה".

    אם מעניין אותך לקרוא עוד, את יכולה להתסכל על הלינק הזה:

    http://www.mannaconnection.com/The_Manna_Process.html


    --
    נולי - מוצרים אקולוגיים לקטנטנים
    חיתולים חד-פעמיים אקולוגיים, חיתולי בד מסוגים שונים, מוצרי טיפול וטיפוח אורגניים ואקולוגיים לתינוקות ולהורים, כלי הקשה מעץ, צעצועים מחומרים טבעיים, כובעי קיץ מכותנה אורגנית עם הגנת UV ועוד.

    www.nuli.co.il
    21/2/09 18:41
    0
    דרג את התוכן:
    2009-02-21 19:17:19
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין


    תודה רבה נולי!

    נכנסתי, שמרתי ואני אקרא עוד, מבטיחה! אף על פי שגם ברובד הזה אני מתעסקת... אשמח להתייחס עוד בעתיד.

    אכן, אמת ותמים שהתזונה שלנו הינה רק סימלית להתייחסות שלנו למארג האנרגטי שסביבנו, שאנו מוכלים בו ומתוכו, וליחס שלנו לכל מה שמעבר לחומר, אל הרוח.

    התזונה הינה רובד אחד, ובחיי אני לומדת וחיה את הפילוסופיה הרוחנית שבה אני פעילה, שמספרת על עולם שלם שעשוי מאורות מגוונים ואינסופיים, וכל אחד מהם נמשך אל מקום אחר בנו, ומהווה בסיס יציאה לדרך מרובד אחר. כך גם התזונה.

    התזונה משמעותית ומהווה בסיס נרחב, בשל היותה, מרבית שעות היממה, מקור עיקרי לקבלת האנרגיה שלנו מהסביבה, אך זאת רק בפן החומרי. בפן הרוחני, אפשר להתייחס גם לקבלה רגשית, לאהבה, לתשומת לב, ללמידת חומר חדש, להבנות חדשות - גם כאנרגיה שמתקבלת, ממש כמו התזונה.

    שמעתי אף על טכניקה הודית עתיקה שמדברת על נשימה מיוחדת ואכילת תפוזים כשגרה, מה שמזין וממלא בחיים, ואכן יש אנשים שמתנהלים כך ברמה האנרגטית!

    מופלא אה?

    תודה רבה על התייחסותך ואני מבטיחה לגדול מהמאמר, ואשמח אם תשלחי לי תאריך בפעם הבאה שיש כנס כזה:)

    שלך

    רונלי


    --
    עדן פלד
    הולותרפיה, נטורופתיה והרבליזם קליני


    Let the beauty we love be what we do~ rumi ♥
    22/2/09 08:51
    1
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-02-22 08:51:55
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: nuli 2009-02-20 15:03:58

    בעקבות הפוסט שלך, חשבתי שאולי יעניין אותך להכיר רמה נוספת, רובד אף עמוק יותר של, אם אפשר לקרוא לזה כך, חווית האכילה שלנו.

     

    מדובר ביכולת שלנו לייצר באופן אנרגטי מזון לגוף הפיזי.

    נשמע קצת דמיוני אולי, אבל זה אמיתי ואפשרי, ובדיוק היום חזרתי מקורס המלמד איך לעשות זאת.

    המזון הזה נקרא "מאנה".

    אם מעניין אותך לקרוא עוד, את יכולה להתסכל על הלינק הזה:

    http://www.mannaconnection.com/The_Manna_Process.html

     

     

    הי יקירה,

     

    הצלחת לרתק אותי...

    אישית אשמח לשמוע על חוויותייך והתרשמויותייך מהקורס (בלי פרסומת כמובן)...

     

    ידוע לי איך אפשר לשנות תדר של מזון "לא בריא" כך שלא יפגע בגוף שלנו, אך אשמח  לשמוע מה העיקרון מאחורי יצירת מזון  לגוף באופן אנרגטי....

     

     

    24/2/09 19:34
    1
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-02-24 19:34:10
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

     

    היי

     

    מקסיםםםם

     

    תודה רבה על הפוסט הזה

     

    כל כך נכון:)


    --
    שירלי אדלשטיין
    תזונאית טבעית
    24/2/09 23:27
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-02-24 23:27:32
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין


    בשמחה שירלי!

    תודה!

     

     


    --
    עדן פלד
    הולותרפיה, נטורופתיה והרבליזם קליני


    Let the beauty we love be what we do~ rumi ♥
    16/3/09 09:37
    1
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-03-16 09:37:45
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין


    שלום רונלי

    המאמר שלך האיר את עיני, אני מטפל רבות באנשים עם בעיות אכילה ועיכול. הגישה של הרפואה הסינית מדברת על האנרגטיקה של האיברים ושל מוצרי המזון. מתוך המכלול של התזונה והאדם אנו מנשים להתאים את התזונה למצב האדם. המאמר שלך אכן הראה לי כי הייתי עסוק יותר מידי בטכניקה של הטיפול ופחות מידי באדם עצמו

    תודה רבה

    דניאל


    --
    דניאל סמלסון "החיוך הפנימי"0525477567
    16/3/09 15:12
    1
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-03-16 15:12:02
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    הי רונלי
    פוסט נפלא...תמיד מדהים ומפליא אותי מחדש עד כמה חכם הכלי הזה הנושא אותנו בעולם הזה ועד כמה תשומת הלב שלנו והמודעות צריכות להיות ערים לעוד רבדים ועוד דקויות במציאות
    המשיכי במלאכת הקודש

    --
    אנמיקה - לב
    www.levtahor.co.il
    16/3/09 19:39
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-03-16 19:39:05
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין


    תודה רבה אנשים יקרים על תגובותיכם המופלאות!

    אכן זו מלאכת קודש ולמען...

    אכן האדם הוא העיקר, ולא הבעיה, וכמה טריוויאלי ונדוש שזה ישמע, לנשמת האדם התפקיד הראשי כאן, ולשם הזדככות היא הגיעה לכאן, ואנחנו כמטפלים, אני מעדיפה "מרפאים", יכולים לתת לה את אשר היא מבקשת, בעצם היותנו מצחצחים את הכלי שלנו ונהים צינור נקי לאור.

    אמן!

     


    --
    עדן פלד
    הולותרפיה, נטורופתיה והרבליזם קליני


    Let the beauty we love be what we do~ rumi ♥
    18/3/09 10:48
    1
    דרג את התוכן:
    2009-03-21 18:06:48
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    "...בואו ניתן לעצמנו לגדול, ולא נתקבע, לא ניקשר ונדבוק במה שאינו מתאים לנו. נשחרר את הפסולת, ונבחר רק בטוב...."

    קבלי כוכבית בתודה על דברייך.

    למען ציפור נפשנו:   הבה נקשיב נתחזק ונשמר את הקופסא הקסומה שקיבלנו במתנה, זו שעוטפת את הנפש שלנו 

     


     


    --
    יהודית ברגמן, http://www.tfy.co.il/
    פינות ישיבה ופופים


    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "ההיבט העמוק של חווית האכילה "

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה