ניתן לכנות את התקופה הכלכלית הנוכחית בשם "עידן הקרח". אם נשליך את שקרה אז לחיים על פני הכדור אל הכלכלה היום נמצא מאפיינים דומים.
על מנת לשרוד, בתקופה זו, נדרשת המערכות העסקית והציבורית להתכווץ דרמטית ב"פריפריה" ולשמור על יציבות הליבה העסקית. כחלק ממהלך זה יש לוותר על פיתוח עתידי של רעיונות, חשובים ומאתגרים ככל שיהיו, ולהתמקד בשמירת הקיים הן מפני המשבר והן מפני התחרות האגרסיבית המתפתחת בתקופה שכזו על כל מקור "מזון" דל שבנמצא.
די אם נזכור כי בזמני מיתון, גם אם לא חוינו אחד שכזה, כולם עוצרים ולכן הסיכויי שנאבד רלוונטיות טכנולוגית בעתיד שואפת לאפס.
למרות האמור לעיל, אלו אשר ביכולתם וישכילו להצטייד כעת בכח אדם מקצועי, מנוסה ומיומן המתפנה (מפוטר לצערי) במחירים אטרקטיביים (קרי תנאים מופחתים) יעשו עסקת חייהם כפי שוורן באפט נוהג ועושה "לקנות במחיר אטרקטיבי משהו מצויין".
שני דברים לפני סיום:
1. המיתון העמוק בו אנו שרויים ואת סופו איננו רואים מביא גם תועלת מסויימת בכך שהוא מנקה רבות מן הרעות החולות אשר פשו בעולם הטכנולוגיה כגון שרלטנים לרוב המגייסים כסף לטובת פתרונות המחפשים בעיות.
2. אם נשכיל ונאמץ לעצמנו ניהול משקי (פרטי, עסקי וציבורי) רזה נרוויח בעתיד אנשים טובים יותר, ענווים יותר ומעל הכל חברה מאוזנת בעלת פערים נסבלים יותר.
ואסיים בחוכמת אחרים:
"Watch out now, take care
Beware of greedy leaders
They take you where you should not go
While weeping atlas cedars
They just want to grow, grow and grow
Beware of darkness (beware of darkness)"
הוספת תגובה על "אז מה יהיה?"
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה