צטט: חץ עין נץ 2009-03-02 12:20:34
אני חושבת שזה קשור לעליית הפמיניזם באמנות בשנות השמונים.
פתאום נזכרו בה, היא התאימה לשיח של התקופה.
גם הסיפור של לואיס בורזואה מאוד דומה. פתאום בגיל שישים גילו אותה.
זה הכל נכון. אבל היא פשוט ציירת מדהימה גם בלי התוספות הללו.. ואם היהת סתם בורגנית שמנה עצלה שחייה את חייה בכפר קטן בעל חשבון בעלה הציורים הללו היו חסרי משמעות?
הביוגרפיה של פרידה קאלו כ"כ מעורבבת באמנות שלה(מה שבד"כ עושה עבודות אמנות של אמן למעניינות יותר)...שלא, אי-אפשר בלי התוספות,ובלי התמיכה כבדת-משקל(תרתי-משמע) של דייגו ריברייה באמנות שלה,גם אין מה להשוות בין השניים הוא היה אמן פוליטי מובהק שבעבודותיו ניסה לקדם את המהפיכה,והחייה את טכניקת הפרסקו, ובחייו האישיים עשה לא מעט "צרות",כך שאי-אפשר להפריד את ההשפעה שלו בעבודותיה ומהאיש.
לכן עבודותיה החושניות ומלאות-החיים מראים,את המהפיכה הפנימית והחיצונית שאליהם נולדה..התפתחה וגדלה בתוך טרגדיה,ונפטרה מהעולם בטרגדיה.
אם היא הייתה ציירת עצלה ושמנה שחיה חיים בורגניים שלא היו מאופיינים בכ"כ הרבה סבל וקשיחות,אז אני בספק אם היא הייתה כ"כ מדהימה,אלא אם כן...אבל אז זו לא הייתה פרידה קאלו שנשואה/נבגדת/גרושה לדייגו,הנכה,הדו-מינית, הפמיניסטית,הסובלת והשורדת,שבקשתה האחרונה הייתה לא לחזור לעוד גלגול-חיים.
הוספת תגובה על "מה אתם יודעים על הרצון להיות מיוחדת אצל פרידה קאלו?"
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה