השעה מאוחרת ואני אחרי מספיק אלכוהול (2 כוסות של קוקטיל 2 כוסות יין מבעבע ו2 כוסות קברנה)במחזור הדם לאתגר את היכולות ריכוז שלי אז אני אנסה לשחזר ז מה שידעתי פעם:
הגוף מתיחס לאלכוהול כמו לרעל ומשתדל לפרק אותו במהירות . האלכוהול נספג די מהר אל חזור הדם מהקיבה והמעי הדק. פירוק האלכוהול נעשה בכבד- מעין דהטוקסיפיקציה- ע"י אנזים הנקרא אלכוהול דהידרוגנאז (שם יפה תודו). תוצר הפירוק בעצם תוצר הבניים-אצטאלדהיד - מפורק עי אנזיםנוסף לחומצה אצטית ומשם לפחמן דו חמצני ולמים.אגב האצטאלדהיד הוא האחראי לתופעות הפחות נחמדות של השתיה כמו החמרמורת.
גורמים המשפיעים על המטבוליזם של אלכוהול-
1.כמובן שריכוז האנזים בכבד הוא מה שנקרא בכימיה גורם קובע הקצב של התהליך. כמות האנזים היא אינדיוידואלית ומסתבר שיש גורם גנטי שמשפיע על ריכוזו. מה שאומר שבאמת יש אנשים שיודעיםלשתות יותר טוב מאחרים.
2. נשים מגיבות פחות טוב לאלכוהול מגברים.לא אני לא חזיר שוביניסטי.כמות הנוזלים אצל נשים קטן בהרבה מגברים ולכן נפח ההתפזרות של אלכוהול קטן יותר אצל נשים. תשוואת זה להוספת אותה כמות של מיץ פטל לכוס ולדלי של מים.
3. אכילה לפני שתית אלכוהול יכולה להאט את ספיגתו במערכת העיכול כך שבאמת לא רצוי לשתות על בטן רייקה.
4. יש סכנה אמיתית בנטילה של תרופות יחד עם שתית אלכוהול. מצחיק שהזכרת אקמול- אצל אלכוהוליסטים ממש נטילת אקמול במינון נורמלי לגמרי יכוללגרום לנזק בלתי הפיך לכבד- גםכך פארצטמול לא ממש ידידותי לכבד אגב.
5. אלכוהול משמין! בוקרטוב. כמות הקלוריות שהוא תורם הוא באמצע הדרך בין סוכר לשומן וזאת בלי לתרום שום אב מזון בתהליך.
6. אלכוהול משפיע ישירות גםעל יצור או אי יצור הורמוני מין-גם אסטרוגן אצל נשים וגם טסטוסטרון בגברים.
בטח שכחתידברים נסופים...אולי בפעם הבאה.
לילהטוב
הוספת תגובה על "אלכוהול - כל פעם אני עושה את אותה טעות.."
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה