השינוים החברתיים והדמוגרפיים בחברה בעולם המערבי גורמות לנשים לדחות את הלידה הראשונה.
בעוד שבשנות ה -70 של המאה הקודמת, נשים ילדו בסביבות גיל 23 - 24 ובשנות האלפיים מעל גיל30. 42% מהנשים בארה"אין ילדים גם אחרי גיל 40.
הסיכוי של אישה להיכנס להריון בחודש נתון הוא מעל 20% בשנות העשרים ואילו בשנות השלושים המאוחרות הוא פחות מ 5%. נשים מעל גיל 40 סיכויי ההריון שלהם מדי חודש הם באחוזים בודדים.נשים מעל גיל 35 סובלות מעליה ניכרת וברורה בשכיחות להפלות טבעיות ועליה חדה בשכיחות מומים כרוזומלים אצל העובר. מקובל כיום לומר שהפוריות התקינה מסתיימת אצל אישה מעל עשור לפני סיום מחזור הווסת.
גם בהפריה מלאכותית הנתון החשוב ביותר להצלחה ביחידת ה -IVF
אינו מספר הביציות או איכות העוברים ולא איכות הזרע אלא באופן מוחלט גיל המטופלת
לסיכום: נשים צעירות חושבות כי פלאי הרפואה יכולים לאפשר להן לדחות את גיל הלידה הראשונה ולכן חשוב להביא למודעתן את חשיבות הגיל, כך אומר ד"ר אריאל רבל רופא נשים בכיר, ממחלקת נשים ויולדות במרכז הרפואי הדסה עין כרם.
הוספת תגובה על "נתונים חדשים -אודות פריון האישה"
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה