צטט: עופר המאמן 2009-04-22 14:31:53
ראשית יש לציין שעסקאות ברטר הן לא חוקיות ומהווה עבירת מס לפי מיטב ידיעתי, כך שלדעתי גם אם מישהו עשה ועושה כאילו - הוא לא יגיד זאת.
מעבר לכך, עניינית לדבר - תלוי בסיטואציה. בהתחלה, אימנתי מספר אנשים בחינם (שזה אף פחות מחייב מבחינת המתאמן מאשר ברטר) - לא ראיתי הבדל ברצינות שלהם מאילו שמשלמים. מאידך, באיזשהו שלב אני הרגשתי שאני לא יכול לתת מעצמי בכנות ללא קבלת תמורה הולמת.
אז נכון ש'הולמת' מבחינתי זה לאו דווקא שווה ל'כספית' - אבל כאן כבר נכנס החוק לתמונה...
כך שלדעתי אין פה אפילו שאלה פרקטית (כל זמן שרוצים להישאר בצד הנכון של החוק) - אלא תיאורטית והיפוטתית.
עופר, זה לא מדוייק.
עסקאות ברטר הן לגמרי חוקיות כל עוד שני הצדדים מחליפים בינהם חשבוניות באופן חוקי.
לדוגמא, אם את נותנת שירותי אימון בתמורה לשרות תכנות ואתם מעריכים כי הם שווי ערך, צריך להחליט על המחיר (שכמובן צריך לשקף את השירות שניתן) וכל אחד מהצדדים חייב מבחינה חוקית להוציא חשבונית על העסקה, כך שהמע"מ ישולם כחוק.
לגבי התשלום, אם באמת העסקאות הן שוות ערך - לא חייב לעבור שום תשלום בין הצדדים.
לגבי השאלות האחרות,
אני חושבת שכדי להימנע מחוסר נעימות וכל מיני בעיות שקשורות לברטר, הדבר החשוב ביותר שיש לעשות היא להעריך את השרות שאת נותנת מבחינה כספית, באופן שמנוטרל משאלת הברטר. כמה היית גובה על השירות לולא הברטר?
וכן לבדוק כמה יעלה לך השירות שבעל העסק השני מעוניין לספק. כל עוד עסקת החליפין זהה פחות או יותר, אין אם זה כל בעיה.
אם את מרגישה שהעיסקה אינה פועלת לטובתך - הימנעי ממנה או בקשי את ההפרש.
אפשרות נוספת היא להרגיש נוח עם זה שאת נותנת הנחה גדולה למישהו מאיזושהי סיבה - אבל לדעתי יש חשיבות מכרעת לכך שתרגישי עם זה נוח ותיכנסי לכך במודעות רבה ומתוך תחושה של שלמות. משום שרב "הצרות" נגרמות מתוך תחושה שנתתי יותר ממה שקיבלתי.
באופן אירוני או שלא, דווקא כשעושים את הדברים באופן חוקי זה מאלץ אותנו לתת את הדעת לערך הכספי של השירות שאנו נותנים ומקבלים ולכן מונע מצבים לא נעימים.
הוספת תגובה על "עסקאות ברטר -כן, לא, איך ומתי?"
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה