(כן זה מופיע גם בקהילת UGG - אבל אם עוד לא ביקרתם, אז זה הזמן לשרוף חמש דקות מזמנכם היקר ולפגוש משהו שיכול להיות מגניב באמת...)
חברים יקרים,
חלקנו מכירים וחלקנו מכירים פחות.
חלקנו היינו שם מהמפגש הראשון, וחלקנו נרשמו לקהילת UGG אחורי זה.
חלקנו מאמינים שזה באמת הולך לקום, וחלקנו, כמו תמיד עדיין קצת סקפטיים.
חלקנו.
אבל כולנו, ככה אני מקווה לפחות, מוכנים לתת יד. או אצבע. או 3 דקות אם באמת יהיה צריך.
אז ככה. נעבור לחדשות.
בעודי מעביר פגישת בוקר מרתקת עם סיגל רוה (כן, מהקפה, לא התבלבלתם...) הגענו לעניין רוח החיים באתר הקהילה.
אני טענתי, שלמרות שהייתה פגישת מליאה סבבה, ולמרות שרשומים בקהילה כבר 336 איש, למרות זה, בכל מה שקשור לנוכחות האינטרנט שלנו, איך נאמר זאת בעדינות, קצת התפוגגנו לנו, וככה – בשליפה מהשרוול, סיגל הנחיתה הברקה על אמצע השולחן. אז ראשית – המחמאות למי שמגיע. לשמוע רעיונות מבריקים תמיד עושה לי שמח.
ועכשיו – לעבודה.
מאחר והקמת ה- UGG בגרסא הראשונה הינו עניין מורכב, וגם אם נמשיך להתקדם יפה, עדיין מדובר ב...תקופה עד עליה לאוויר.
אבל, ועסקינן באבל גדול, יש לנו כאן משהו מגניב בידיים.
יש לנו חזון, יש לנו קונספט, יש לנו אינטרנט ויש לנו... אותנו.
אז במקום לדבר על UGG (user generated good), אנחנו הולכים לעשות You G G. כולנו יכולים לייצר טוב. מלא טוב.
כמה קווים מנחים בסיסיים, והשאר כמו תמיד הרבה יותר מפתוח לכמות האנשים ובעיקר הרעיונות הדמיונית שיש פה:
אנחנו הולכים לפתוח כמה ערוצים (עם אופציה להרחבה – אל דאגה). כל ערוץ הוא דיון.
בראש כל ערוץ יוגדרו באופן מאוד כללי הנחיות עבודה, וזה באמת רק למען הסדר הטוב ולא למען שומדבר אחר.
ערוץ שני – "You G G - חוויות מהשטח" - משמש לחוויות, כל סוג של חוויות (תמונות, וידאו, פוסטים, one-liners...) ממה שכולנו עושים.
ערוץ נוסף: "You G G - אני מצטרף!" - זאת ועדת קליטה. כל מי שמצטרף מוזמן לכתוב כאן כמה מילים עם קישור לבלוג שלו.
לפני שנשכח - חשוב מאוד: כל מי שמרגיש כאן "שייך" (אפילו אם הוא נרשם בדיוק חמש דקות קודם) מוזמן להיכנס ללינקים של מצטרפים חדשים, לעשות "ביקור בית" בבלוג שלהם, לככב להגיד "סחתיין" ו"ברוך הבא" ולהיות בקשר (כלומר להיכנס ולהגיב שוב בבלוג שלהם כמה פעמים, לפנות במסרים אישים ובצ'אט, להכיר אנשים בכיף ולראות שמי שמרגיש "חדש" יודע שאנחנו באמת רוצים אותו כאן איתנו).
ועוד ערוץ: "הנפחייה/המלטשה/המאפיה" – יש פה הרבה אנשים חיוביים, ולא מעט כישרון, עיתונאים, אנשי קריאייטיב, היי טק, חינוך, פרסום ועוד ועוד.
יש לנו תיאוריה שאומרת: לעשות טוב זה מגניב! לחלוטין.
זה המקום להוכיח את זה.
הרבה אנשים טובים והרבה עמותות פשוט לא יודעים לספר את הדברים האלו בצורה שתגניב אותכם. או אותי. או מישהו באופן כללי.
וכאן אנחנו נכנסים.
כל מי שיודע לנסח, כל מי שיודע לזרוק רעיונות מרגשים, כל מי שיודע לעשות הגהה, כל מי שהוא קופירייטר ויודע להרביץ סיסמא מנצחת עם הנעה לפעולה.
כנסו מהמאפיה אל הלינקים ושם, בבלוגים תגיבו.
אם הצעתם למישהו רעיון לסיסמא טובה או לטקסט מרגש – שימו את ההצעות והטקסטים גם בבלוג שלכם כדי שנוכל כולנו להגיב ולתת לכם כוכבים.
וכל מי שרוצה לעזור - כנסו לבלוגים, וכשאתם רואים מישהו ששלח "טקסט מנצח" שיכול להטיס פרויקט לשמיים - תככבו, תגיבו, תפרגנו.
ואם אתם מנהלים במקרה איזה משרד פרסום או פרויקט web2.0 עם פוטנציאל עולמי, בואו תציצו על כל האנשים הכישרוניים שעושים כאן דברים טובים ויודעים להוסיף את המלח והפלפל לתבשיל ולהפוך אותו לדבר החם הבא ואם תצליחו למצוא פה את הכוכב הבא ולגייס אותו לצוות שלכם – ספרו לנו איך היה.
מבטיח לכם שזה ייתן לניסוי שלנו הרבה דלק לעוף רחוק.
ועכשיו לחלק האומנותי – או מה כל אחד יכול, ממש (אבל ממש) בקלות, לעשות...
פנו לכם כמה דקות. כנסו לאינטרנט. תמצאו איזה עמותה שממש בא לכם עליה. כזאת שאתם יודעים שיכולה לעשות בעולם הרבה שמח. למישהו או משהו שחשוב לכם.
תמצאו טלפון או מייל של מישהו או מישהי שם, ותבררו מה הם צריכים. איש קריאטיב, מדפסת צבעונית, רואה חשבון, מישהו שיצבע את הקיר... תהיו הכי יצירתיים שיש. אל תבטיחו כלום, אבל תבקשו רשות לעזור למצוא מה שצריך. ותשאלו גם למי צריך לפנות אחרי שמשיגים את זה. למי לחזור.
לא מצאתם משהו שמגניב אותכם? מגניב. תעלו רעיון. כל רעיון. לנקות את השכונה בשישי. ללכת לעשות קבלת שבת בבית אבות. הכל פתוח. לכו הכי רחוק שאפשר.
כנסו לערוץ "הבמה המרכזית", ותנו מקסימום חמש (5 למי שלא קורא עברית) שורות על מה מדובר ומה צריך. אל תשכחו לציין מתי ואיפה, או איך להשיג אתכם. רוצים יותר מחמש שורות? אין בעיה, תנו לינק לבלוג שלכם ותכתבו שם כמה שרוצים.
הרעיון הוא רק לשמור על זה קל לעיון וחיפוש.
ועכשיו לחלק המגניב באמת...
יהיה שם קצת בלאגן.
אני מקווה שיהיה שם הרבה.
מספיק בלאגן בשביל שכל מי שבא לו, ימצא לפחות דבר אחד שהוא יכול לעשות.
דבר קטן. בתור התחלה.
מצאתם מה מחרמן אותכם? מה מרגש אותכם? מה מגניב לכם או קל לכם או מדגדג לכם?
דברו עם מי שצריך ולכו לעשות אותו.
ואחרי זה, יחד עם החיוך הדבילי שיושב יומיים ומסרב להעלם, תנו איזו חוויה. לא בשביל השוויץ. בשביל שיעשה גם לנו חשק לראות מה ואיפה צריך ואיך אפשר לעזור.
נצליח לייצר 3 מעשים טובים? מגניב לגמרי.
נצליח לייצר 7? חבל לנו על הזמן.
נצליח לייצר יותר?? קודם נצליח, ואחורי זה נחשוב מה עושים...
יאללה.
כמה דקות עבודה.
באמת לא מורכב.
לא מכיר דרך יותר טובה להתחיל מלקפוץ למים.
וחיוכים כבר לא מוכרים בזול בימינו, אז הנה ההזדמנות של כולנו לקנות אחד במחיר מציאה... זה הניסוי. הגדרנו את זה "ניסוי" – כי אנחנו יודעים שנצטרך ללמוד ולהשתפר לאורך הדרך.
מה שברור לנו זו המטרה, אנחנו יודעים מה החזון שלנו.
ואנחנו יודעים שיש לנו מחויבות מלאה לגרום לזה להצליח.
אנחנו כאן כדי להישאר.
עכשיו - הכדור בידיים של כולנו.
אה כן... וכל מידע חשוב ותובנות להמשך הניסוי - שרשרו כאן. שיהיה נגיש וקל.
שיהיה לנו המון שמח, טוב, מגניב ובעיקר... שיהיה לנו בהצלחה.
סופשבוע פרוע.
עידו