המשרדים החדשים של פייסבוק :
סטודיו O+A השלימו לאחרונה את בניית המטה החדש של ענקית הרשתות החברתיות פייסבוק, בפאולו אלטו, קליפורניה. המטה הוקם באוניברסיטת סטנפורד,על חורבות מעבדה משנות ה-60 והוא מאכלס 700 עובדים.
פייסבוק השתמשה באתר החברה כדי להתייעץ עם העובדים ולקבל פידבקים בנוגע לעיצוב החדש. בכל תקופת העבודה הועלו לאתר תמונות שעודכנו ישירות מהשטח, וסיפקו דיווח עדכני על התקדמות השיפוץ. מכל מחלקה נבחרו מספר מצומצם של נציגים שעבדו באופן שוטף עם צוות העיצוב על תהליך התכנון של המטה החל מבניית הסקיצות ועד למעבר הסופי.
אחת המטרות העיקריות בתכנון המטה הייתה ליצור חלל מגובש, מעוצב וזורם עבור העובדים, ובתוך כך לחלק את החלל באורח שיגדיר הפרדה ברורה בין כל המחלקות, ויאפשר התנהלות נוחה לכולם.
משלב הרעיון, דרך הסקיצות הראשוניות, ועד לשלב העיצוב והתכנון, היה חשוב לעובדים ולמעצבים לשמר כמה שיותר את ההיסטוריה והאסתטיקה של מבנה המעבדה, ויחד עם זאת, ליצור חלל נעים ומתאים עבור הצוות הצעיר והדינאמי של החברה.
סטודיו a+o תרגמו את החומרים והפרטים של המבנה: ספסלים ישנים שופצו וציוד מעבדה ישן הפך לחלק בלתי נפרד מהחלל החדש. האמן Oliver DiCicco הוסיף נגיעה משעשעת כשהפך מנוף תעשייתי ישן שנותר במקום למונומנט - המנוף תומך בפלטה המשמשת כשולחן עבודה.
בכדי לעודד יצירתיות בקרב העובדים נותרו חלק מהקירות והחללים לא גמורים. העובדים מתבקשים לכתוב על הקירות (כן, בדיוק כמו בפייסבוק), להוסיף יצירות אומנות ולארגן מחדש את הרהיטים כראות עיניהם.
חלק נכבד משטח המטה הוקצה לטובת העובדים, במטרה לייצר הווי חברתי ותרבותי במקום העבודה. המטבח, בית הקפה ומיני מטבחים המפוזרים בחלל מספקים לעובדים ארוחות גורמה, חטיפים ושתייה קלה בכל שעות היום.
אם בא לכם לשחק כדורסל תחת כיפת השמיים, או לנהל פגישה בשולחן הפינג פונג, אין ספק שהמשרדים החדשים של פייסבוק מתאימים לכם.
לגלריית התמונות המלאה לחצו כאן
דרג את התוכן:
ככה מעצבים!
בשיתוף מלא עם האנשים המיועדים לשהות בחלל המעוצב.
לא כמו בארץ. אוח חלם חלם שלנו..
מתי ילמדו האדריכלים והמעצבים לרדת מהבלונים הנפוחים שלהם ולחשוב ביחד עם ולא בשם עצמם בלבד..
חזון אחרית הימים זה.